Wie zijn we?

Infofilmpjes

Leerlingbegeleiding

We zien graag dat je je goed voelt en je eigen weg vindt op onze school. Maar die weg hoef je niet helemaal in je eentje te ontdekken. De leerlingbegeleiding staat voor je klaar als je vragen hebt of wat steun kan gebruiken.

Lees er hier meer over.

Leerzorg

Taalondersteuning, huiswerkbegeleiding, faalangsttraining… Misschien heb je nood aan één of meerdere hulpmiddelen bij het leren, zowel thuis als op school. We leggen kort uit wat de leerzorg voor jou kan betekenen.

Op deze site vind je meer uitleg over ons aanbod op het gebied van studiebegeleiding en zorg bij leer- en ontwikkelingsstoornissen.

Prefectuur

Waar je ook bent, het zit pas goed als mensen correct met elkaar omgaan. Daarom is het SJI zo trots op de werking van zijn prefectuur. We maken er werk van dat iedereen respect toont voor de ander… en we zoeken naar de juiste manier om beschadigde relaties weer te herstellen!

De Ears

Ze hebben de juiste naam gekregen: onze vertrouwensleerlingen bieden je een luisterend ‘oor’ als je met iets rondloopt dat je bij iemand kwijt wil. Ben je niet geneigd om dadelijk met je verhaal naar een leerkracht of begeleider te stappen, dan zijn zij er voor jou. Ze zijn ook per twee of drie meter of peter van een klas eerstejaars!

Check zeker ook het artikel over de Ears!

Leerlingenparticipatie

Het SJI vraagt luidop naar de visie van de jongeren zelf. Logisch, want zij weten vaak heel goed op welke punten hun school nog beter kan worden. Kijk hoe ze het SJI tot een plek maken van zichzelf, door en voor zichzelf.

Laptopproject

Wat is een Chromebook en waarom ga jij met dat toestel werken? Je vindt het antwoord in dit filmpje. Via ons laptopproject leer je vanaf dag één hoe je omgaat met informatie opzoeken en uitwisselen, digitale privacy en zo veel meer.

Informeer je verder over dit belangrijke project in dit artikel.

Middagactiviteiten

We zetten op een rijtje wat je tijdens de middagpauze zoal kan doen, en dat is heel wat! Je doet het voor je plezier en op vrijwillige basis, maar ondertussen leer je weer van alles bij.

Een overzicht van onze middagactiviteiten vind je hier.

Bibliotheek

Je bent automatisch lid van de bib als je bij ons naar school gaat. Voor een lesopdracht of voor je eigen plezier, een boek ontlenen gaat vanzelf.

Alle informatie vind je op de site van de bib.

Studieresultaten oud-leerlingen

Ook als oud-leerling zijn we benieuwd naar je vorderingen. Studeer je verder? Welke richting kies je? Wat zijn de resultaten? Deze info is een goudmijn om onze huidige leerlingen te helpen bij hun latere studiekeuzes.