Leerlingbegeleiding

Studiebegeleiding

Leren leren

Tijdens de lessen Leren leren wordt gewerkt rond orde, noteren, studiehouding, studieplanning, leermethoden, examenvoorbereiding, ... 

In het eerste jaar leer je je schoolwerk organiseren en plannen, en werk je aan efficiënte leerstrategieën. In het tweede jaar heb je wekelijks een groeiuur samen met je klassenleraar. Die zal je verder coachen bij het studeren.  Je leert andere leerstrategieën kennen en leert structureren en samenvatten. 

In het derde jaar leggen we de focus op leren. Studeren kan je ondertussen wel, maar nu leer je (nog meer) hoe je zelfstandig kan leren. 

In het vierde, vijfde, zesde en zevende jaar geven je vakleraren studietips. Op dat moment ben je kaar om er zelfstandig mee verder aan de slag te gaan. Heb je nog meer hulp nodig? Dan kan je ook individuele studiebegeleiding krijgen. Daar lees je verder meer over.

Faalangsttraining

Fouten maken is een belangrijk onderdeel van leren en studeren. Het is pas wanneer je dingen fout doet, dat je kan leren hoe je ze de volgende keer beter kan doen. De lat hoog leggen voor jezelf is oké, maar ze mag ook niet te hoog liggen. Geef jezelf altijd voldoende kansen om te groeien. Gedurende zes weken werk je samen met een coach om te leren hoe je je faalangst kan controleren.

Huiswerkbegeleiding

Leerlingen van de eerste graad kunnen zich inschrijven voor een sessie huiswerkbegeleiding. Tijdens deze lessen studeren de leerlingen met coaching van een leerkracht. Taken en opdrachten en het leren leren worden hier opgevolgd. 

Individuele studiebegeleiding

De leerzorgcoördinator zorgt voor studiebegeleiding voor jongeren die nood hebben aan extra ondersteuning. Deze begeleiding is individueel. De nadruk ligt op studiemethodiek, motivatie en verantwoordelijkheidszin.

Voor informatie over leren leren, faalangsttraining, huiswerkbegeleiding of individuele studiebegeleiding wend je je tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..