Schoolleven

Wat bij een schoolongeval?

We doen er alles aan om ongevallen te vermijden op school en op weg van en naar school. Jammer genoeg zou het dom zijn te geloven dat er zich nooit een ongeval kan voordoen. Het is dus goed om even door te nemen wat er dan moet gebeuren en hoe onze schoolverzekering dekking geeft.

Van en op weg naar school

Indien je wordt aangereden of zelf een ongeval veroorzaakt, bv. tegen een paaltje rijdt of met je fiets valt, verwittig je zo snel mogelijk de school.

Indien je werd aangereden, geven we je de raad om de nummerplaat van de betrokken wagen goed te onthouden en je niet zo maar te laten afschepen. Aarzel niet om ook bijstand van de politie te vragen. 

De schoolverzekering dekt enkel de lichamelijke schade. Schade die je zelf veroorzaakt kan eventueel via de eigen burgerlijke aansprakelijkheidspolis ("de familiale") vergoed worden. Schade aan bv. je fiets wordt dan via de verzekeringspolis van de aanrijder terugbetaald.

Op school

We zullen altijd eerst proberen om één van  je ouders of een andere contactpersoon te bereiken om even te overleggen, tenzij de situatiie hoodringende zorg vereist. We weten uit ervaring immers dat een leerling zich geruster voelt bij zijn ouders dan bij iemand van het secretariaat. Als we niemand kunnen bereiken, dan zorgen wij ervoor dat je de nodige zorg krijgt. Wij rijden steeds naar AZ Monica in Deurne.

De schoolverzekering neemt de lichamelijke schade voor haar rekening. Brillen worden enkel verzekerd indien deze gedragen werden tijdens het ongeval.

Afhandelingsprocedure

Onze verzekeringsmakelaar is: 

IC verzekeringen NV

GUIMARDSTRAAT 7, 1040 BRUSSEL

Ons polisnummer: 11/15318780393

Na het binnenbrengen van de aangifte maken wij die over aan de verzekeringsmaatschappij. Deze bezorgt je een dossiernummer. Met vermelding van dit nummer kan je je onkosten indienen bij IC Verzekeringen.

Stapelen de kosten zich op bv. bij kine e.d., geef dan gerust een seintje.

Maar hopelijk komt het allemaal zo ver niet!

Voor meer informatie kan je steeds op school terecht.

Formulieren

De school geeft je deze formulieren mee als je het ongeval komt melden op het secretariaat. Ben je dat vergeten, dan kan je ze hier afdrukken.