Schoolleven

Projecten eerste jaar

Kennismaking

In het eerste jaar start je het schooljaar met twee onthaaldagen. Je klassenleraars zorgen ervoor dat je meteen je nieuwe klasgenoten leert kennen en dat je snel je weg vindt in onze school. Je gaat aan de slag met je persoonlijke laptop, je ontdekt Smartschool en je activeert je nieuwe e-mailadres.

Een paar weken later ga je samen met alle andere eerstejaars op tweedaagse naar Malle. Altijd opnieuw een schot in de roos!

Ook in de loop van het schooljaar maken we regelmatig tijd vrij voor een klasmoment.

Verkeersveiligheid

We zien je graag!

Het is heel belangrijk dat je zichtbaar bent in het verkeer als je naar school of naar huis wandelt of fietst. Elk jaar organiseren we een fluoactie. Je krijgt je eigen fluovestje, je mag eens gepimpt naar school komen, misschien word je wel eens extra beloond als je trouw in fluo naar school komt, …

Tijdens de verkeersweek organiseren we boeiende workshops rond verkeersveiligheid!

Projectdagen in 1B

In de B-stroom werk je tijdens projecten vanuit tal van invalshoeken rond één thema. Hierbij zal je heel wat leren, beleven en verkennen. Elk trimester staat er een projectdag op de agenda!

Projecten tweede jaar

Kennismaking

Ook in het tweede jaar krijg je de kans om eerst je klas en je klasgenoten te leren kennen voor de lessen starten. Tijdens de startdag krijg je in de voormiddag heel wat informatie. In de namiddag kan je tijdens sport en spel je klassenleraars en je klas leren kennen!

Trier (2A)

Als een echte speurder ga je op zoek naar overblijfselen uit de geschiedenis. Je krijgt ook uitgebreid de kans om landbouw-, industrie- en stedelijke landschappen te bestuderen.

Kiezen

Dit is een project voor alle tweedejaars. Samen met je klassenleraars en met je ouders onderzoek je hoe je een goede studiekeuze kan maken voor de tweede graad. Hoe kan je best kiezen? Welke mogelijkheden zijn er? Waar vind je informatie?

In de loop van het tweede trimester komen verschillende scholen hun studieaanbod voorstellen op onze scholenbeurs. Alle ouders zijn welkom op een infoavond.

Projectweken in 2B

In de B-stroom werk je tijdens projecten vanuit tal van invalshoeken rond één thema. Hierbij zal je heel wat leren, beleven en verkennen. Elk trimester staat er een projectdag op de agenda!

In het tweede jaar is er het project Kerst, een wellnessdag, en de tweedaagse naar Lier.