Tweede jaar - Beroepsvoorbereidend leerjaar

Toelichting

In het Beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) krijg je al heel wat meer praktijklessen. Het accent van je opleiding verschuift van kennen naar kunnen. De beroepenvelden bevatten specifieke vakken die een eerste stap zijn naar de definitieve keuze van je
beroepsopleiding.

Specifieke vakken

Zorg voor voeding

Je krijgt tijdens deze lessen duidelijke informatie over voedingsmiddelen, bereidingsprincipes en -technieken, afval sorteren, … We bespreken de verschillende maaltijden en bereiden gerechten waarbij het belang van gezonde voeding vooropstaat.

Zorg voor leef- en woonsituatie

Dit is een praktijkgericht vak waarbij je de basistechnieken voor het onderhouden van een woning aanleert. Je maakt ook kennis met de zorg voor textiel en je leert enkele decoratieve technieken.

Personenzorg

Jezelf verzorgen is noodzakelijk voor je gezondheid. In een gezond lichaam voel je je immers goed en groeit automatisch ook je zelfrespect en zelfvertrouwen. In dit vak leer je alles over een goede persoonlijke verzorging van kop tot teen.

Mode

Breng je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf iets te maken? Ontwerpen, realiseren en presenteren leer je allemaal tijdens de modelessen. En je zet je creatieve ideeën ook om in bruikbare realisaties, bv. een kussen en een keukenschort. Zo maak je kennis met verschillende vormen, materialen, uitvoerings- en presentatiemogelijkheden. Je leert werken met de naaimachine en gaat aan de slag om zelf eenvoudige patronen te maken. Dit is in een vingerhoedje het vak mode.

 

Lessentabel

godsdienst 2
ICT 1
lichamelijke opvoeding 2
maatschappelijke vorming 2
muzikale opvoeding 1
natuurwetenschappen 2
Nederlands 3
plastische opvoeding 1
wiskunde 3
Frans 2
beroepenveld verzorging-voeding  
zorg voor voeding 4
zorg voor leef- en woonsituatie 2
personenzorg 2
beroepenveld mode  
mode 7
  34

 

Info en inschrijvingen

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top