Laptopproject: iedere leerling een eigen Chromebook

 
Ons laptopproject draait op volle toeren. Het gebruik van digitale toepassingen tijdens de lessen breidt verder uit en we zijn erg tevreden over de integratie ervan in de lessen en in het studieproces.
Volgend schooljaar hebben alle leerlingen van het eerste tot en met het vijfde jaar een eigen toestel. De leerlingen van het 6de en 7de jaar gebruiken een toestel naar keuze: een eigen computer, een Chromebook aangekocht via het laptopproject of een (oudere) Chromebook die via de school ontleend wordt.

Een Chromebook is een bijzonder soort laptop, waarbij alles online gebeurt. Hierdoor zijn de apparaten snel en licht en gaat de batterij behoorlijk lang mee. Perfect dus om op school te gebruiken.

Waarom dit project?

  • Beter leren
    Iedereen is uniek en leert dus ook volgens een uniek patroon. Een persoonlijke computer biedt je extra werkvormen en mogelijkheden om je eigen leermethode te verbeteren en om thuis verder te oefenen. Je leerkracht is een onmisbare coach in dit leerproces. Bovendien wordt het eenvoudig om online samen te werken met je medeleerlingen tijdens een groepswerk.

  • Gelijke onderwijskansen
    Als alle leerlingen aan de start verschijnen met hetzelfde degelijke toestel, verloopt hun schooltraject ook onder dezelfde omstandigheden. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen om zich binnen een professionele en comfortabele omgeving te ontwikkelen.

  • ICT-vaardigheid
    De meeste leerlingen zijn vlot in het gebruik van internet, sociale media en digitale toepassingen. Maar echt levenslang leren vereist veel meer dan alleen maar die vaardigheden. Je moet informatie kunnen opzoeken, kritisch beoordelen, presenteren en uitwisselen. Rekening houden met privacy en discretie is uiteraard belangrijk. Deelnemen aan de maatschappij van morgen leer je dus vandaag!

 

Veelgestelde vragen

 

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van september.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top