Laptopproject: iedere leerling een eigen Chromebook

Het  laptopproject dat we begin dit schooljaar hebben opgestart, draait intussen op volle toeren. Al onze eerste- en derdejaars beschikken over een identieke Chromebook die ze hebben aangekocht via de school.  Het aantal toepassingen tijdens de lessen breidt uit en we zijn erg tevreden over de integratie ervan in de lessen en in het studeerproces. Uiteraard moet dit nog verder groeien.

We kunnen het beter een keertje te veel zeggen, want voor u is het toch een investering: ook volgend jaar starten alle leerlingen van het eerste en derde jaar met een Chromebook die ze via de school aanschaffen. Wie nu in het tweede jaar zit, moet dus tegen september een Chromebook aankopen. Onze eerste- en derdejaars nemen hem mee naar het volgende jaar. Op die manier zullen volgend schooljaar al onze leerlingen van de eerste en tweede graad over een persoonlijk toestel beschikken.
Aangezien december een cadeautjesmaand is, willen we hier nu al op wijzen. Het zou zonde zijn als uw zoon of dochter binnenkort een laptop cadeau krijgt of aankoopt, terwijl hij of zij vanaf september op school met een ander toestel aan de slag zal moeten gaan.
 
Een Chromebook is een bijzonder soort laptop, waarbij alles eigenlijk online gebeurt. Hierdoor zijn de apparaten snel en licht en gaat de batterij behoorlijk lang mee. Perfect dus om op school te gebruiken.
 

Waarom dit project?

  • Beter leren
    Iedereen is uniek en leert dus ook volgens een uniek patroon. Een persoonlijke computer biedt je extra werkvormen en mogelijkheden om je eigen leermethode te verbeteren en om thuis verder te oefenen. Je leerkracht is een onmisbare coach in dit leerproces. Bovendien wordt het eenvoudig om online samen te werken met je medeleerlingen tijdens een groepswerk.
  • Gelijke onderwijskansen
    Als alle leerlingen aan de start verschijnen met hetzelfde degelijke toestel, verloopt hun schooltraject ook onder dezelfde omstandigheden. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen om zich binnen een professionele en comfortabele omgeving te ontwikkelen.
  • ICT-vaardigheid
    De meeste leerlingen zijn vlot in het gebruik van internet, sociale media en digitale toepassingen. Maar echt levenslang leren vereist veel meer dan alleen maar die vaardigheden. Je moet informatie kunnen opzoeken, kritisch beoordelen, presenteren en uitwisselen. Rekening houden met privacy en discretie is uiteraard belangrijk. Deelnemen aan de maatschappij van morgen leer je dus vandaag!

 

Veelgestelde vragen

 Heb je nog andere vragen?

Dan kan je die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Info en inschrijvingen

Agenda

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top