Laptopproject: iedere leerling een eigen Chromebook

Ons laptopproject draait intussen op volle toeren. Vorig schooljaar beschikten al onze eerste- en derdejaars over een identieke Chromebook die ze aankochten via de school.  Het aantal toepassingen tijdens de lessen breidde verder uit en we zijn erg tevreden over de integratie ervan in de lessen en in het studeerproces. Uiteraard moet dit nog verder groeien.
 
Ook dit jaar zijn alle leerlingen van het eerste en derde jaar met een Chromebook gestart die ze via de school aanschaften.  Op die manier beschikken nu al onze leerlingen van de eerste en tweede graad over een persoonlijk toestel. Omdat we zelf nog heel wat toestellen in voorraad hebben, kunnen we die uitlenen aan onze leerlingen van de 3de graad, zodat ook zij met een persoonlijk toestel kunnen werken.
 
Een Chromebook is een bijzonder soort laptop, waarbij alles eigenlijk online gebeurt. Hierdoor zijn de apparaten snel en licht en gaat de batterij behoorlijk lang mee. Perfect dus om op school te gebruiken.
 

Waarom dit project?

  • Beter leren
    Iedereen is uniek en leert dus ook volgens een uniek patroon. Een persoonlijke computer biedt je extra werkvormen en mogelijkheden om je eigen leermethode te verbeteren en om thuis verder te oefenen. Je leerkracht is een onmisbare coach in dit leerproces. Bovendien wordt het eenvoudig om online samen te werken met je medeleerlingen tijdens een groepswerk.
  • Gelijke onderwijskansen
    Als alle leerlingen aan de start verschijnen met hetzelfde degelijke toestel, verloopt hun schooltraject ook onder dezelfde omstandigheden. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen om zich binnen een professionele en comfortabele omgeving te ontwikkelen.
  • ICT-vaardigheid
    De meeste leerlingen zijn vlot in het gebruik van internet, sociale media en digitale toepassingen. Maar echt levenslang leren vereist veel meer dan alleen maar die vaardigheden. Je moet informatie kunnen opzoeken, kritisch beoordelen, presenteren en uitwisselen. Rekening houden met privacy en discretie is uiteraard belangrijk. Deelnemen aan de maatschappij van morgen leer je dus vandaag!

 

Veelgestelde vragen

 Heb je nog andere vragen?

Dan kan je die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Agenda

Paasvakantie
03.04.2021 - 18.04.2021
Stage 5GWW
18.04.2021
Orde 1G
18.04.2021
Stage 6VZ
18.04.2021

Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top