Projecten eerste graad

Kennismaking

In het eerste jaar start je het schooljaar met 2 onthaaldagen. Je klassenleraars zorgen ervoor dat je meteen je nieuwe klasgenoten leert kennen en dat je snel je weg vindt in onze school. Je ontdekt Smartschool en je activeert je nieuwe e-mailadres.
Een paar weken later ga je samen met alle andere eerstejaars op tweedaagse naar Malle. Altijd opnieuw een schot in de roos!

Ook in het tweede jaar krijg je de kans om eerst je klas en je klasgenoten te leren kennen voor de lessen starten. Tijdens de startdag krijg je in de voormiddag heel wat informatie. In namiddag kan je tijdens sport en spel je klas leren kennen!

Verkeersveiligheid

We zien je graag!
Het is heel belangrijk dat je zichtbaar bent in het verkeer als je naar school of naar huis wandelt of fietst. Elk jaar organiseren we een fluoactie. Je krijgt je eigen fluovestje, je mag eens gepimpt naar school komen, misschien word je wel eens extra beloond, …
Tijdens de verkeersweek organiseren we boeiende workshops rond verkeersveiligheid!

Planckendael

Zie je graag dieren? Je moet alleszins aandachtig observeren! Er is veel meer te zien dan je op het eerste zicht denkt!

Ramioul

Je mag samen met je klasgenoten een bizon proberen te vangen. Je leert hoe de mensen vroeger vuur maakten! De geschiedenis komt tot leven tijdens deze uitstap.

Trier

Als een echte speurder ga je op zoek naar overblijfselen uit de geschiedenis. Je krijgt ook uitgebreid de kans om landbouw-, industrie- en stedelijke landschappen te bestuderen zodat je de lessen aardrijkskunde in de praktijk kan toepassen.

Kiezen

Dit is een project voor alle tweedejaars. Samen met je klassenleraars en met je ouders onderzoek je hoe je een goede studiekeuze kan maken voor de tweede graad. Hoe kan je best kiezen? Welke mogelijkheden zijn er? Waar vind je informatie?
In februari komen verschillende scholen hun studieaanbod voorstellen op onze scholenbeurs. Alle ouders zijn welkom op een infoavond.

Projectweken in 1B en 2B

In de B-stroom werk je tijdens projecten vanuit tal van invalshoeken rond één thema. Hierbij zal je heel wat leren, beleven en verkennen. Elk trimester staat er een projectdag op de agenda!
Dit schooljaar zijn dat een wellnessdag, een uitstap naar Antwerpen en een tweedaagse voor 2B. De leerlingen van 1B maken er een gezellige boel van tijdens het project Kerst. Ze werken een hele dag rond ‘Water’ en als kers op de taart spelen ze een Spel zonder grenzen!

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van oktober.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top