Participatieorganen

Schoolraad

In dit participatieorgaan krijgen leden uit de leerlingenraad, de pedagogische raad, het oudercomité en de lokale gemeenschap inspraak in het dagelijkse onderwijsgebeuren in de school, waarvoor het schoolbestuur de eindverantwoordelijkheid draagt.

Voorzitter: Filip Vogelaere

Directeur: Lieve Blommaerts

Via alle leden van de schoolraad kan je informatie of de verslagen van de vergaderingen krijgen. Een ander kanaal is het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leerlingenparticipatie

Op onze school proberen we alle leerlingen een stem te geven. Om dit te bereiken ondernemen we verschillende acties voor én door leerlingen. Enerzijds is er de lunch met de directeur en anderzijds de groene envelop. 

Tijdens de lunch met de directeur krijgen leerlingen uit verschillende jaren en klassen de kans om op een informele manier hun zegje te doen over het reilen en zeilen op onze school.

Enkele keren per jaar leggen we via de groene envelop een aantal stellingen of problemen voor aan onze leerlingen. Zo kunnen ze hun mening kwijt over belangrijke schoolthema's.  De voorbije jaren werden onder andere het gsm-gebruik en het pestbeleid in vraag gesteld én werden, dankzij suggesties van de leerlingen, al een aantal veranderingen doorgevoerd.  

Tot slot zijn er nog een aantal andere acties waarmee we de betrokkenheid en het welbevinden van onze leerlingen willen verhogen: het ophangen van motiverende examenslogans in de examenlokalen, de rozenactie rond Valentijn, enz.

Mevr. Gysels en dhr. Van Hees leiden dit alles in goede banen.

Oudercomité

De oudervereniging wil op een opbouwende wijze meewerken aan de realisatie van het opvoedingsproject van het Sint-Jozefsinstituut. Het oudercomité vertegenwoordigt alle ouders en organiseert allerlei vergaderingen en activiteiten om de school te ondersteunen.

Pedagogische raad

Dit is een vergadering van verkozen leerkrachten (+/- om de 6 weken), die samen met de directie de agendapunten bespreken die ingediend worden door collega's. In de pedagogische raad zetelen ook enkele leerlingen en ouders, als afvaardiging van hun belangengroep.

Info en inschrijvingen

Leer onze school kennen tijdens de infomomenten

Lees meer...

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

Agenda

mei
24

05.24.2018
Biotoopstudie voor 4STW

mei
24

05.24.2018
Rapport 4 voor 7KZ en TBZ/Z

mei
25

05.25.2018
Topteam voor 2E en 2F

mei
26

05.26.2018
Laatstejaarsbal

mei
27

05.27.2018 - 06.02.2018
Cultuurreis Barcelona voor 6VZ


Bekijk hier de volledige agenda

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top