Projecten derde graad

Startdag

In het vijfde jaar organiseren de klassenleraars voor hun klas verschillende activiteiten waarbij kennismaking en groepsvorming centraal staan.

Relationele vorming

Tijdens dit project werken we aan de socio-relationele ontwikkeling van onze leerlingen: respectvol praten over en omgaan met vriendschap, verliefdheid, seksuele gevoelens en seksueel gedrag, …

Gezondheidsdag

We beginnen met een gezond ontbijt. Dat is de start van een dag vol workshops, film, toneel enz. Je komt er massa's dingen te weten over een gezonde levensstijl, maar je brengt ook de gezondheidstoestand van onze school in kaart. Dat helpt de school om bij te sturen waar nodig.

Parijs

In het vijfde jaar maak je een tweedaagse uitstap naar Parijs. Tijdens deze studie-uitstap maak je kennis met de cultuur van de Franse hoofdstad. Tijdens de lessen werk je deze uitstap verder uit.

Rijbewijs op school

Als zesde- of zevendejaars kan je inschrijven voor deze gratis opleiding op school, die verzorgd wordt door een erkend rijschoolinstructeur. Het project wordt georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, in samenwerking met rijscholen en examencentra.
Naast de kennis van het verkeersreglement komen ook de principes van verantwoorde en duurzame mobiliteit tijdens de lessen aan bod.

Projecten in Tirolerhof

Als je in de 3de graad bso zit, werk je in een afwisselend rooster van lessen en stages, zodat je al snel heel wat beroepservaring opdoet. Heel wat projecten kleuren je opleiding: de vertel- en voorleesdag, een poppentheater in de basisschool, de projectweek ‘DoodGewoon’, een Zwarte-Pietenproject in het zevende jaar, enz.

Laatstejaarsbal

Elk schooljaar in het derde trimester zetten we onze afstuderende leerlingen in de bloemetjes met een heus bal.

Eindejaarsreis

Als je stilaan je schoolloopbaan bij ons gaat afronden, is er geen mooiere kers op de taart dan een deugddoende trip naar het buitenland met je jaargenoten. Naar het schijnt leer je elkaar pas écht kennen op reis! Het wordt een culturele trip met een boeiend programma!

 

 

Info en inschrijvingen

Leer onze school kennen tijdens de infomomenten

Lees meer...

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

Agenda

mei
24

05.24.2018
Biotoopstudie voor 4STW

mei
24

05.24.2018
Rapport 4 voor 7KZ en TBZ/Z

mei
25

05.25.2018
Topteam voor 2E en 2F

mei
26

05.26.2018
Laatstejaarsbal

mei
27

05.27.2018 - 06.02.2018
Cultuurreis Barcelona voor 6VZ


Bekijk hier de volledige agenda

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top