Projecten tweede graad

Engagement

De vierdejaars werken een volledige dag in een zelfgekozen organisatie: een school, bejaardentehuis, ziekenhuis, opvangcentrum,... De bedoeling is dat je ervaart hoe het is om met deze mensen te werken en te leven.

Weerbaarheid

Tijdens dit project krijg je informatie en hefbomen aangereikt om 'nee' te kunnen zeggen. Je kan ook deelnemen aan workshops waarin je manieren leert om op een gezonde manier een 'kick' te krijgen.

Projectweken in 3 en 4 VV

Jullie werken tijdens projecten vanuit tal van invalshoeken één thema uit, zoals gezondheid, kerst, milieu, seksualiteit of vakantie. Hierbij valt heel wat te leren, te beleven en te verkennen.

Verkeer

Je brengt een bezoek aan de Mobibus. Dat is een interactief leslokaal op wielen, dat een hele week bij de school geparkeerd staat. Via film, een quiz, proefjes krijg je te maken met veiligheidskwesties zoals zichtbaarheid, dode hoek enz. Een lesgever van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde leidt alles in goede banen.

Bewegend leren

De derdejaars ervaren gedurende 3 dagen hoe het is om samen in groep tot oplossingen te komen. Je krijgt uitdagende opdrachten die je enkel in groep kan oplossen. Samenwerken, afspraken maken en luisteren naar anderen zijn vaardigheden waar we tijdens deze 3 dagen in Herentals aan werken. Er staan een heleboel boeiende en sportieve activiteiten op de agenda.

Kiezen

Dit is een project voor alle vierdejaars. Samen met je klassenleraars en met je ouders bereid je je voor op de overgang naar de 3de graad. Je verkent het studieaanbod om zo een goede keuze te kunnen maken.

 

 

Info en inschrijvingen

Leer onze school kennen tijdens de infomomenten

Lees meer...

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

Agenda

mei
24

05.24.2018
Biotoopstudie voor 4STW

mei
24

05.24.2018
Rapport 4 voor 7KZ en TBZ/Z

mei
25

05.25.2018
Topteam voor 2E en 2F

mei
26

05.26.2018
Laatstejaarsbal

mei
27

05.27.2018 - 06.02.2018
Cultuurreis Barcelona voor 6VZ


Bekijk hier de volledige agenda

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top