Projecten eerste graad

Kennismaking

Bij de start van het schooljaar organiseren we voor onze leerlingen van het eerste jaar twee onthaaldagen. Het is de ideale manier om je klasgenoten, je klassenleraars en de school te leren kennen. Rond de derde week van september gaan we met de eerstejaars op leefdagen: tweee dagen samen leven, werken en spelen in het Provinciaal Vormingscentrum Malle. Altijd opnieuw een schot in de roos! De leerlingen van het tweede jaar beginnen met een startdag. Ook zij krijgen de kans eerst kennis te maken met hun klassenleraars en hun klasgenoten voor de lessen van start gaan.

Pesten

Met alle klassen van de eerste graad zoeken we naar manieren om pesten te voorkomen. Dat doen we met verschillende werkvormen en op verschillende ogenblikken: tijdens de leefdagen, naar aanleiding van een toneelstuk op school, tijdens de lessen godsdienst en sociale activiteiten, enz.

Verkeersveiligheid

Voor de herfstvakantie ontdekken onze eerstejaars in de donkere kelders van het SJI dat zichtbaarheid belangrijk en werken ze rond veiligheid in het verkeer. Je krijgt dan ook een fluovestje.

Trier

In het kader van de vakken geschiedenis en aardrijkskunde brengen de leerlingen van 2MW en 2STV twee dagen door in Trier. Als een echte speurders ga je op zoek naar overblijfselen uit de geschiedenis. Je krijgt ook uitgebreid de kans om landbouw-, industrie- en stedelijke landschappen te bestuderen.

Kiezen

Dit is een project voor alle tweedejaars. Samen met je klassenleraars en met je ouders onderzoek je hoe je een goede studiekeuze kan maken voor de tweede graad.
In februari komen verschillende scholen hun studieaanbod voorstellen op onze scholenbeurs.
Leerlingen van de A-stroom krijgen kennismakingslessen met specifieke vakken van de tweede graad aso en tso.
De leerlingen van de B-stroom volgen een kennismakingsles in de tweede graad bso en zij bezoeken een kinderdagverblijf en een rust- en verzorgingstehuis.
Alle ouders zijn welkom op een infoavond.

Projectweken in 1B en 2BVL

De leerlingen van de eerste graad B-stroom werken tijdens projecten vanuit tal van invalshoeken één thema uit. Hiebij valt heel wat te leren, te beleven en te verkennen.
De leerlingen van 1B gaan bijvoorbeeld op boerderijbezoek en maken een uitstap naar Lier. De leerlingen van 2BVL trekken naar Brussel, Gent en Antwerpen.

 

 

Info en inschrijvingen

Leer onze school kennen tijdens de infomomenten

Lees meer...

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

Agenda

mei
24

05.24.2018
Biotoopstudie voor 4STW

mei
24

05.24.2018
Rapport 4 voor 7KZ en TBZ/Z

mei
25

05.25.2018
Topteam voor 2E en 2F

mei
26

05.26.2018
Laatstejaarsbal

mei
27

05.27.2018 - 06.02.2018
Cultuurreis Barcelona voor 6VZ


Bekijk hier de volledige agenda

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top