Wij bouwen!

Het is een spectaculair idee maar geen fantasietje: in het jaar 2017 zitten wij in een gloednieuw schoolgebouw. Kijk mee over onze schouder terwijl we onze bouwblog aanvullen met nieuwe feiten.

27 september 2016

           

Nu worden de ramen geplaatst. De gevelsteen wordt verder opgetrokken. We kunnen ook de contouren zien van ons ander gebouw: de polyvalente ruimte, die tussen blok I en blok II wortel schiet. Beide gebouwen zullen rond dezelfde tijd afgewerkt zijn.


29 augustus 2016


De eerste indruk die je krijgt na de zomervakantie: hier is stevig gewerkt, voor en na het bouwverlof. En de tweede werf (tussen blok I en blok II, waar de rotonde lag) is ook geopend... We zullen creatief moeten omspringen met recreatieruimte.

22 mei 2016

We lopen voor de eerste keer rond in onze nieuwe school. Ter gelegenheid van de openwervendag stellen de architecten en de aannemers de gebouwen open voor het publiek. We krijgen uitleg over de indeling van de ruimtes en genieten van het verbluffende uitzicht over de Borsbeekse velden. En dan staat op dit moment blok II nog in de weg! Over een jaar verdwijnt dit gebouw en wordt heel de groene zone rond het fort zichtbaar.

  

 

 

 

 

 

 

 19 april 2016

Nu zou je elke dag een foto kunnen nemen: het gebouw groeit als kool. Het project loopt helemaal volgens planning. Op dit moment worden de binnenmuren van de eerste verdieping geplaatst.

27 januari 2016


De hele vloerplaat is afgewerkt. We zijn klaar voor een uniek moment: de eerstesteenlegging. Alle leerlingen van de basis- en secundaire school gaan rond de vloer staan en 'omarmen' feestelijk het SJI. Vele ontroerende beelden voor later! We laten ook een koffer met souvenirs achter voor een volgende generatie, die ze over dertig jaar mag openen.

8 december 2015

Ondertussen zijn de eerste funderingsbalken gegoten die de 220 funderingspalen verbinden. Meer en meer wordt de vorm van het gebouw (en de indeling van het gelijkvloers) zichtbaar. Dinsdag 8 december is de eerste windstille dag in lange tijd: eindelijk kan de eerste kraan geplaatst worden.

 

  

18 november 2015

De funderingspalen geven je al een idee van de contouren van ons gebouw. Rechts zie je de hoogspanningscabine die de school van stroom zal voorzien. De vierkante constructie is de fundering voor de eerste torenkraan, die (hopelijk) op 26 november wordt opgesteld: 47 meter hoog, 45 meter lang.

 

9 november 2015

Tijdens de herfstvakantie zijn de eerste betonnen palen in de grond geboord. Een indrukwekkend schouwspel.


28 oktober 2015

              

Vanaf 2 november worden de funderingspalen geboord: 220 palen van 5m diep en 35cm diameter. Dat zal 2 tot 3 weken duren. Om te zorgen dat de 90 ton zware kraan niet wegzakt, is een laag van ongeveer één meter aarde afgegraven en opnieuw aangevuld met zand en steenpuin Je kan de plaats waar de palen komen al zien aan de geel-zwart gekleurde lintjes.

 

20 oktober 2015

 

De oprit voor het werfverkeer wordt aangelegd.

 

15 oktober 2015


De werfinrichting wordt geplaatst en de landmeter zet het gebouw uit met groene en rode paaltjes.Volgende week worden de werfinritten in de haag gemaakt zodat de vrachtwagens op het terrein kunnen. Om het fietspad en voetpad te beschermen tegen beschadiging door de zware vrachtwagens zullen metalen rijplaten worden gelegd.  Dan kunnen de graafwerken beginnen.

 

18 september 2015

Gazet Van Antwerpen pikt het nieuws op (en wijdt er ook een groot artikel aan in de weekendkrant van 19-20 september).

 

12 september 2015

 

We zullen later blij zijn dat we deze foto nog hebben. Enkele weken voor de werf van start gaat is de natuur hier nog de baas. Over enkele jaren staat hier een gloednieuw gebouw, en op de plaats van het huidige blok II komt er weer ruimte vrij.


7 september 2015

Plechtig moment: het schoolbestuur van het Sint-Jozefsinstituut en Scholen van Morgen ondertekenen het i-DBFM contract voor een groots nieuwbouwproject. We bezorgen een flyer bij de buren om uit te leggen waar we mee bezig zijn. 

'Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 200 schoolgebouwen in Vlaanderen. AG Real Estate treedt op als afgevaardigd bouwheer. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.  

De architecten van Licence To Build zorgden voor het ontwerp van het project:

  • een polyvalent gebouw van 1000 m² voor de basisschool (refter & turnzaal),
  • een volledig nieuw schoolgebouw voor het secundair onderwijs (7000 m²) 
  • ruim 6650 m² omgevingsaanleg: 3300 m² open speelplaats, 578 m² fietsenstalling, beperkte parkeerruimte en bijna 2000 m² andere omgevingswerken.

 

Het project wordt uitgevoerd door de aannemers Kumpen, Cordeel en Willemen.  Zij starten vanaf 1 oktober 2015 met de bouw van de secundaire school. Vanaf juni 2016 bouwen ze ook aan het polyvalent gebouw voor de basisschool. In maart 2017 verhuist de school naar de nieuwe gebouwen. Daarna breken de aannemers een bestaand gebouw af en werken zij de omgevingsaanleg af. Eind augustus 2017 zouden de werken afgerond zijn.

Momenteel bereiden aannemer en school volop de werfinrichting voor, zodat de veiligheid op en rond het schoolterrein ten allen tijde gegarandeerd is en de overlast voor leerlingen, personeel en omwonenden tot een minimum beperkt blijft.' 

Het SJI-filmpje

gemaakt door oud-leerling Jeroen Broeckx is te bekijken via deze link

Info en inschrijvingen

Leer onze school kennen tijdens de infomomenten

Lees meer...

Agenda

okt
22

22.10.2017 -

okt
22

22.10.2017 -

okt
23

23.10.2017 -

okt
23

23.10.2017 - 9:00 - 12:00

okt
23

23.10.2017 - 12:00 - 16:30


Bekijk hier de volledige agenda

Belangrijke data

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

 

 

Go to top